Krémový zapečený květák

Květák je úžasná zelenina plná minerálů a vitamínů, navíc velmi verzatilní v kuchyni. Připravte si krémový zapečený květák s kousky slaniny ochucený česnekem. Toto jídlo se hodí jako příloha k masu, nebo do něj přidejte kousky pokrájeného uzeného masa a stvořte tak lehký, ale sytý hlavní chod.

Postup

  1. Slaninu opečte dokřupava, nechte vychladnout a rozdrobte.
  2. Květák rozeberte na menší růžičky.
  3. Předehřejte si troubu na 180 °C.
  4. Blanšírujte květák ve velkém hrnci s vroucí vodou po dobu 2 minut.
  5. Dobře přeceďte a odložte stranou.
  6. Na pánvi zahřejte olivový olej na střední teplotu.
  7. Přidejte česnek a opékejte 30 sekund.
  8. Přidejte mouku arrowroot a vymíchejte dozlatova.
  9. Přidejte mléko a za mírného vaření ho míchejte, dokud se nespojí.
  10. Vmíchejte majonézu a dochuťte solí a pepřem.
  11. Přidejte květák a promíchejte.
  12. Směs přeneste do vymazaného pekáče.
  13. Pečte 30 minut.
  14. Vyjměte z trouby, posypte slaninou a petrželkou a podávejte.

Ingredience

  • 1 květák
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ½ lžíce olivového oleje
  • 1 šálek mandlového mléka
  • 1 ½ lžíce mouky arrowroot
  • 1/3 šálku paleo majonézy
  • 4 plátky slaniny
  • 1 polévková lžíce nasekané petrželky
  • sůl, černý pepř podle chuti
usercartmagnifiercross