Teriyaki masové koule s japonskou zeleninou

Máte rádi asijskou kuchyni? Připravte si masové koule na japonský způsob, s teryiaki omáčkou a spoustou zdravé pečené zeleniny.

Ingredience na masové koule

  • 500 g mletého hovězího masa
  • ¼ šálku mandlové mouky
  • 1 vejce
  • 1 jarní cibulka
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 1 ½ lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • Bílý pepř

Ingredience na restovanou zeleninu

  • 500 g lilků nakrájených na větší kostky
  • 1 cuketa, nakrájená na větší kostky
  • 1 červená paprika, nakrájená na kousky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na kousky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na kousky
  • 1 červená cibule, nakrájená na měsíčky
  • 1 polévková lžíce olivového oleje

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C.
  2. Do velké mísy vložte mleté ​​hovězí maso, česnek, zázvor, na tento nakrájenou jarní cibuli a mandlovou mouku.
  3. Dochuťte solí a černým pepřem a promíchejte.
  4. Směs formujte do malých masových kuliček a vložte je na jednu stranu do lehce vymaštěného pekáče.
  5. Na druhou polovinu dejte papriky, lilky, cuketu a cibuli.
  6. Zeleninu pokapejte olivovým olejem a promíchejte.
  7. Pečte v předehřáté troubě 25-30 minut.
  8. Mezitím připravte omáčku.
  9. V malé pánvi smíchejte sójovou omáčku, med, česnek, zázvor a chilli vločky.
  10. V malé misce smíchejte mouku arrowroot a vodu a vmíchejte směs sójové omáčky.
  11. Vařte na středním ohni, dokud omáčka mírně nezhoustne.
  12. Vyjměte pánev z trouby a nalijte omáčku na masové kuličky a zeleninu a promíchejte.
  13. Vraťte do trouby a pečte dalších 10 minut.
  14. Podávejte teplé.

Ingredience na teriyaki omáčku

  • 1 ½ lžíce arrowroot mouky
  • ¼ šálku vody
  • 5 lžic sójové omáčky
  • 1 polévková lžíce medu
  • 1 polévková lžíce čerstvého strouhaného zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 1/8 lžičky chilli vloček
usercartmagnifiercross