Portobello burgery

Hamburgery jsou stálicí paleo kuchyně! Zapomeňte na housku a udělejte si paleo burgery - ještě šťavnatější a hlavně zdravější! Tento recept používá mleté hovězí a houby portobello.

Ingredience na burgery

  • 1,5 kg mletého hovězího masa
  • 3 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • Mořská sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Ingredience na portobello „housky“

  • 6-8 velkých hub Portobello
  • Několik polévkových lžící olivového oleje (množství bude záviset na tom, jak velké jsou vaše houby, takže začněte trochou a podle potřeby přidejte další)
  • 2 stroužky česneku
  • Mořská sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Postup

  1. Mleté ​​hovězí maso dejte do velké mísy a přidejte vejce. Rovnoměrně promíchejte.
  2. Vmíchejte utřený česnek a dochuťte solí a pepřem.
  3. Vytvořte 6 až 8 karbanátků, zhruba o velikosti klobouků hub, aby se na ně po upečení vešly.
  4. Umístěte na předehřátý gril a každou stranu grilujte asi 5-7 minut (bude záviset na teplotě vašeho grilu).
  5. Houby opláchněte a osušte je.
  6. Odstraňte nohy hub. Nezahazujte je, mohou se skvěle hodit pro mnoho dalších receptů, nebo je můžete ugrilovat spolu s klobouky.
  7. Klobouky potřete olivovým olejem a poté dochuťte solí a pepřem. Nenechte olej dlouho pronikat, protože si všimnete, že houby začnou být mokré.
  8. Vložte na předehřátý gril a pečte z každé strany asi 5-7 minut.
  9. Nyní zbývá jen naskládat karbanátky na houby a přidat jakékoli omáčky a další přísady, které si přejete. A tady to je - paleo hamburger!
usercartmagnifiercross