Portobello burgery
Hamburgery jsou stálicí paleo kuchyně! Zapomeňte na housku a udělejte si paleo burgery - ještě šťavnatější a hlavně zdravější! Tento recept používá mleté hovězí a houby portobello.
Ingredience na burgery
- 1,5 kg mletého hovězího masa
- 3 vejce
- 2 stroužky česneku
- Mořská sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Ingredience na portobello „housky“
- 6-8 velkých hub Portobello
- Několik polévkových lžící olivového oleje (množství bude záviset na tom, jak velké jsou vaše houby, takže začněte trochou a podle potřeby přidejte další)
- 2 stroužky česneku
- Mořská sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Postup
- Mleté hovězí maso dejte do velké mísy a přidejte vejce. Rovnoměrně promíchejte.
- Vmíchejte utřený česnek a dochuťte solí a pepřem.
- Vytvořte 6 až 8 karbanátků, zhruba o velikosti klobouků hub, aby se na ně po upečení vešly.
- Umístěte na předehřátý gril a každou stranu grilujte asi 5-7 minut (bude záviset na teplotě vašeho grilu).
- Houby opláchněte a osušte je.
- Odstraňte nohy hub. Nezahazujte je, mohou se skvěle hodit pro mnoho dalších receptů, nebo je můžete ugrilovat spolu s klobouky.
- Klobouky potřete olivovým olejem a poté dochuťte solí a pepřem. Nenechte olej dlouho pronikat, protože si všimnete, že houby začnou být mokré.
- Vložte na předehřátý gril a pečte z každé strany asi 5-7 minut.
- Nyní zbývá jen naskládat karbanátky na houby a přidat jakékoli omáčky a další přísady, které si přejete. A tady to je - paleo hamburger!