Paleo pastýřský koláč

Pastýřský koláč v tomto receptu je schovaný pod zapečenou čepicí z květákového pyré, takže se hodí i do paleo diety! Spodní vrstva je z masa a zeleniny, okořeněných jedinečnou kombinací hřejivého koření. Ideální jídlo do chladných dnů!

Postup

  1. Do velkého hrnce nalijte pár centimetrů vody. Jakmile se voda začne vařit, vložte do hrnce parní vložku a poté květák a přikryjte. Napařujte 12-14 minut, dokud nezměkne. Vylijte vodu a vraťte květák do hrnce.
  2. Přidejte do něj ghí, hořčici, sůl a pepř. Pomocí ponorného mixéru nebo šťouchadla na brambory smíchejte ingredience dohladka.
  3. Mezitím zahřejte kokosový olej ve velké pánvi na středním ohni. Přidejte cibuli, celer a mrkev a restujte 5 minut. Přidejte mleté ​​hovězí maso a opékejte dokud nezhnědne.
  4. Do masové směsi zamíchejte rajčatový protlak, kuřecí vývar a zbývající koření. Dochuťte solí a pepřem. Duste, dokud se většina kapaliny neodpaří, asi 8 minut, za občasného míchání.
  5. Masovou směs rovnoměrně rozdělte do zapékací misky a na vrch rozetřete pyré z květáku. Vidličkou vytvořte v květáku texturu a pokapejte ji olivovým olejem. Umístěte pod brojler na 5-7 minut, dokud vrch nezezlátne. Posypte čerstvou petrželkou a podávejte.

Ingredience

Spodní vrstva

  • 1 polévková lžíce kokosového oleje
  • 1/2 velké cibule, nakrájené na kostičky
  • 3 mrkve, nakrájené na kostičky
  • 2 stonky celeru, nakrájené na kostičky
  • 500g libového mletého ​​hovězího masa
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 1 lžička mletého hořčičného semínka
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1/8 lžičky mletého hřebíčku
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř, podle chuti

Vrchní vrstva

  • 1 velký květák, nakrájený na růžičky
  • 2 lžíce ghí, roztaveného
  • 1 lžička kořeněné hořčice
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Čerstvá petržel na ozdobu
usercartmagnifiercross