Paleo mrkvové cupcaky

U paleo diety se nemůžete spoléhat na dobroty z cukrárny, musíte si je vyrobit sami. Mrkvové cupcaky, malé dortíčky, jsou vláčné a ze samých zdravých surovin, včetně jemně strouhané mrkve a vlašských ořechů. Slazené jsou datlemi a medem.

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 stupňů C. Vyložte plech na muffiny papírovými košíčky nebo vymažte tukem. Mrkev a datle nahrubo nasekejte a vložte do kuchyňského robotu. Pulzujte, dokud nejsou jemně nasekané. Ve velké misce rozšlehejte vejce, med a rozpuštěný kokosový olej. Přidejte mrkev a datle a dobře promíchejte.
  2. V další misce smíchejte mandlovou mouku, skořici, sůl, jedlou sodu a muškátový oříšek. Přimíchejte suché přísady do vlhkých přísad a promíchejte, aby se spojily. Opatrně vmíchejte nasekané vlašské ořechy.
  3. Těsto rovnoměrně rozdělte mezi košíčky na muffiny a každý šálek naplňte asi do 3/4. Pečte po dobu 20-25 minut, nebo dokud párátko vložené do středu nevyjde čisté. Nechejte 5 minut vychladnout a poté přeneste na drátěný stojan, aby cupcaky úplně vychladly.
  4. Na polevu vyšlehejte v kuchyňském robotu horní tuhou část vychlazeného kokosového krému, med, skořici, vanilku a mletý ​​hřebíček. Rozdělte na vychlazené košíčky.

Ingredience

  • 3 velké mrkve
  • 4-5 vypeckovaných Medjool datlí
  • 3 vejce
  • 1/4 šálku medu
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 1/2 šálku mandlové mouky
  • 2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 1 šálek vlašských ořechů

Pro polevu

  • 1 chlazená plechovka kokosového mléka
  • 1 lžička medu
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • špetka mletého hřebíčku
usercartmagnifiercross