Paleo dýňová buchta
Protože drtivá většina kupovaného pečiva není pro paleo dietu vhodná, budete si zákusek k odpolední kávě muset upéct sami. Tato paleo dýňový buchta chutná jako vláčný perník a je nadupaná zdraví prospěšnými živinami. Nikdo by nečekal, že je v ní navíc skrytá zelenina!
Postup
- Pokud nemáte, připravte si dýňové pyré. Dýni rozkrojte, upečte v troubě, rozmixujte a nechte vychladnout.
- Předehřejte si troubu na 180 stupňů C. Formu na chlebík vyložte papírem nebo vymažte.
- Do velké mísy přidejte mandlové máslo, vejce, dýňové pyré, med, rozpuštěný kokosový olej a jablečný ocet. Pomocí tyčového mixéru dobře promíchejte.
- Přidejte kokosovou mouku, skořici, jedlou sodu, muškátový oříšek a hřebíček. Směs promíchejte a nalijte do formy.
- Pečte po dobu 45-55 minut, dokud párátko vložené do středu nevyjde čisté a chlebík není pevný. Umístěte chléb na chladicí rošt a před krájením ho nechte asi 15 minut mírně vychladnout.
Ingredience
- 1 šálek mandlového másla
- 3 vejce
- 1/2 šálku dýňového pyré (rozmixovaná pečená dýně)
- 1/4 šálku medu
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1/2 lžičky jablečného octa
- 1 polévková lžíce kokosové mouky
- 2 lžičky skořice
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- 1/2 lžičky mletého hřebíčku