Paleo barbeque omáčka

Velkou součástí paleo diety je maso a k němu patří dochucovadla a omáčky. Jednou z nejpopulárnějších je barbeque omáčka, která je neodmyslitelně spjata s grilování na jihu USA. Připravte si paleo verzi této pochoutky a užijte si ji ke grilovanému nebo pomalu pečenému trhanému masu.

Postup

  1. Cibuli nakrájejte najemno.
  2. Na velké pánvi s trochou tuku osmahněte cibuli - asi 4 minuty.
  3. Přidejte prolisovaný česnek a vařte další minutu.
  4. Přidejte všechny ostatní přísady a duste 30 minut.
  5. Ochutnejte omáčku a dolaďte ji uzenou paprikou, octem nebo pálivou omáčkou na požadovanou chuť.
  6. Nechte vychladnout a uložte do chladničky.

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 větší plechovka rajčatového protlaku
  • 1/2 šálku jablečného octa
  • 1/2 šálku vody
  • 1/4 šálku domácího kečupu
  • 3 lžíce hořčice
  • 1 polévková lžíce worcesterské omáčky
  • 1 špetka mletého hřebíčku
  • 1 špetka skořice
  • Uzená paprika podle chuti
  • Chili omáčka (volitelné)
usercartmagnifiercross