Omeleta po asijsku s krevetami a brokolicí

Shledáte, že omelety na různý způsob jsou jídlem, které se v menu paleo diety objevuje často. Pokud máte rádi mořské plody, přidejte do omelety krevety. Barvu a vitamíny dodá omeletě brokolice a chilli paprička. Zakápnout můžete ústřicovou omáčkou, abyste omeletě dodali asijský říz.

Postup

  1. Rozšlehejte vejce a citronovou šťávu dohromady a odložte stranou.
  2. Na pánvi zahřejte 1 polévkovou lžíci oleje. Přidejte brokolici a restujte 2 minuty. Přidejte krevety, chilli a česnek a restujte, dokud nebude brokolice hotová. Vyklopte vše na talíř a otřete pánev.
  3. Na pánvi zahřejte další kapku oleje. Nalijte polovinu vaječné směsi a krouživým pohybem vytvořte tenkou omeletu. Překlopte, abyste upekli i druhou stranu, poté ji přendejte na servírovací talíř a udržujte ji v teple. Rychle připravte další omeletu. Do každé přidejte polovinu krevetové směsi, stočte a podávejte pokapané trochou ústřicové omáčky, pokud chcete.

Ingredience

  • 4 vejce
  • šťáva z ½ citronu
  • slunečnicový olej
  • velká hrstka malých růžiček z brokolice
  • 200 g velkých vařených krevet
  • 1 červená chilli paprička, nasekaná
  • 1 velký stroužek česneku, nasekaný
  • ústřicová omáčka k podávání (volitelně)
usercartmagnifiercross