Losos se salátem z avokáda a okurky
Losos je labužnickou záležitostí a můžete si ho vychutnat i v rámci paleo stravování. Na pánvi je hotový za 5 minut a spolu se salátkem z avokáda a okurky dodá vašemu tělu pořádnou nálož zdravých tuků a omega-3 mastných kyselin.
Postup
- Lososa potřete olejem a dochuťte dle libosti.
- Smíchejte ingredience na salátovou zálivku.
- Avokádo rozpulte, oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Okurku rozkrojte na polovinu a podélně na čtvrtiny, poté nakrájejte na plátky.
- Rozdělte salát, avokádo a okurku mezi čtyři talíře a poté pokapejte polovinou zálivky.
- Zahřejte nepřilnavou pánev. Přidejte lososa a smažte 3-4 minuty z každé strany, dokud nebude křupavý, ale stále vlhký uvnitř. Na každý salát položte filet z lososa a pokapejte zbývající zálivkou. Podávejte teplé.
Ingredience
- 4 filety z lososa bez kůže, každý přibližně 100 g
- 3 avokáda
- 1 okurka
- 400g sáček míchaných salátových listů
- Na zálivku:
- 4 lžíce nasekané máty
- strouhanou kůru a šťávu z limetek
- 2 lžičky medu
- 3 lžíce olivového oleje a trochu navíc pro lososa