Losos se salátem z avokáda a okurky

Losos je labužnickou záležitostí a můžete si ho vychutnat i v rámci paleo stravování. Na pánvi je hotový za 5 minut a spolu se salátkem z avokáda a okurky dodá vašemu tělu pořádnou nálož zdravých tuků a omega-3 mastných kyselin.

Postup

  1. Lososa potřete olejem a dochuťte dle libosti.
  2. Smíchejte ingredience na salátovou zálivku.
  3. Avokádo rozpulte, oloupejte a nakrájejte na plátky.
  4. Okurku rozkrojte na polovinu a podélně na čtvrtiny, poté nakrájejte na plátky.
  5. Rozdělte salát, avokádo a okurku mezi čtyři talíře a poté pokapejte polovinou zálivky.
  6. Zahřejte nepřilnavou pánev. Přidejte lososa a smažte 3-4 minuty z každé strany, dokud nebude křupavý, ale stále vlhký uvnitř. Na každý salát položte filet z lososa a pokapejte zbývající zálivkou. Podávejte teplé.

Ingredience

  • 4 filety z lososa bez kůže, každý přibližně 100 g
  • 3 avokáda
  • 1 okurka
  • 400g sáček míchaných salátových listů
  • Na zálivku:
  • 4 lžíce nasekané máty
  • strouhanou kůru a šťávu z limetek
  • 2 lžičky medu
  • 3 lžíce olivového oleje a trochu navíc pro lososa
usercartmagnifiercross