Kuřecí stir fry s kedlubnovou rýží

Pokud jste milovníkem asijských stir-fry, na pánvi smažené směsi rýže, masa a zeleniny, potom jistě oceníte tento recept, který nabízí paleo verzi tohoto oblíbeného pokrmu!

Ingredience

  • 600 g kedlubny
  • 150 g kuřecího masa
  • 100 g cibule
  • 80 g zelené části pórku
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g mrkve
  • 2 vejce
  • 1 vrchovatá lžička sezamových semínek
  • 2 lžíce kvalitní sójové omáčky
  • 30 g ghí
  • sůl
  • pepř
  • chilli vločky podle chuti

Postup

  1. Kedlubny oloupejte a nastrouhejte nebo nasekejte v robotu na “rýži”.
  2. Maso, cibuli i pórek nakrájejte na tenké nudličky. Česnek nakrájejte na tenké plátky, mrkev na velmi malé kostičky.
  3. Vejce rozšlehejte se lžící sójové omáčky, špetkou soli a sezamem.
  4. Velkou pánev typu wok si rozehřejte na vysokou teplotu, rozpusťte na ní 12 g ghí a zprudka v něm za častého míchání osmahněte osolené a opepřené maso. Bude stačit jen pár vteřin, ještě je budeme dopékat. Nudličky vyjměte z pánve a dejte zatím stranou.
  5. Do pánve přidejte dalších 12 g ghí a orestujte na něm zprudka přibližně 1 minutu cibuli a mrkev. Zeleninu přisypte k opečenému masu a nechte zatím stranou.
  6. Do pánve nasypte kedlubnu a za častého míchání ji nechte změknout (cca 7 minut). Pak přidejte nakrájený česnek a pórek. Restujte dalších 3-5 minut.
  7. V jiné pánvi si rozehřejte zbytek ghí. Opečte na něm za občasného promíchání vejce.
  8. Do pánve ke kedlubnové "rýži" nasypte orestované maso, zeleninu a vejce. Vše zalijte lžící sójové omáčky a pak zprudka a krátce za stálého míchání prohřejte.
  9. Směs podle chuti osolte a opepřete, přidejte i trošku chilli vloček dle chuti.
usercartmagnifiercross