Kuřecí stir fry s kedlubnovou rýží
Pokud jste milovníkem asijských stir-fry, na pánvi smažené směsi rýže, masa a zeleniny, potom jistě oceníte tento recept, který nabízí paleo verzi tohoto oblíbeného pokrmu!
Ingredience
- 600 g kedlubny
- 150 g kuřecího masa
- 100 g cibule
- 80 g zelené části pórku
- 2 stroužky česneku
- 50 g mrkve
- 2 vejce
- 1 vrchovatá lžička sezamových semínek
- 2 lžíce kvalitní sójové omáčky
- 30 g ghí
- sůl
- pepř
- chilli vločky podle chuti
Postup
- Kedlubny oloupejte a nastrouhejte nebo nasekejte v robotu na “rýži”.
- Maso, cibuli i pórek nakrájejte na tenké nudličky. Česnek nakrájejte na tenké plátky, mrkev na velmi malé kostičky.
- Vejce rozšlehejte se lžící sójové omáčky, špetkou soli a sezamem.
- Velkou pánev typu wok si rozehřejte na vysokou teplotu, rozpusťte na ní 12 g ghí a zprudka v něm za častého míchání osmahněte osolené a opepřené maso. Bude stačit jen pár vteřin, ještě je budeme dopékat. Nudličky vyjměte z pánve a dejte zatím stranou.
- Do pánve přidejte dalších 12 g ghí a orestujte na něm zprudka přibližně 1 minutu cibuli a mrkev. Zeleninu přisypte k opečenému masu a nechte zatím stranou.
- Do pánve nasypte kedlubnu a za častého míchání ji nechte změknout (cca 7 minut). Pak přidejte nakrájený česnek a pórek. Restujte dalších 3-5 minut.
- V jiné pánvi si rozehřejte zbytek ghí. Opečte na něm za občasného promíchání vejce.
- Do pánve ke kedlubnové "rýži" nasypte orestované maso, zeleninu a vejce. Vše zalijte lžící sójové omáčky a pak zprudka a krátce za stálého míchání prohřejte.
- Směs podle chuti osolte a opepřete, přidejte i trošku chilli vloček dle chuti.