Krůtí chili con carne
Paleo verze chili con carne, vydatného a hřejivého jídla z mexické kuchyně. Vychutnejte si misku krůtího masa, rajčatové omáčky a zeleniny ochucenou výrazným kořením!
Postup
- Ve velké pánvi umístěné na středně vysoké teplotě rozpusťte trochu tuku na vaření a cibuli, papriku a mrkev a vařte, dokud cibule nezezlátne (asi 5 minut).
- Přidejte česnek, chilli, kmín, chilli vločky a oregano. Dobře promíchejte a minutu povařte.
- Přidejte nakrájená rajčata, rajčatový protlak, kuřecí vývar, vařené krůtí maso a dochuťte solí a pepřem. Všechno rozmíchejte.
- Přiveďte chili k varu, poté snižte teplotu na nízkou a nechte ho odkryté vařit po dobu 30 až 45 minut.
- Podáváme teplé, posypané čerstvě nakrájenou jarní cibulkou.
Ingredience
- 3 až 4 šálky trhaného vařeného krůtího masa
- 2 šálky mrkve, nakrájené na kostičky
- 2 šálky cibule, nasekané
- 2 papriky, nasekané
- 2 šálky nakrájených rajčat
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 4 stroužky česneku
- 1 šálek kuřecího vývaru
- mleté chilli dle chuti
- 1 polévková lžíce mletého kmínu (či římského kmínu)
- 1 polévková lžíce chilli vloček
- 1 lžička sušeného oregána
- tuk na vaření
- Mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Jarní cibulka, nakrájená na kolečka (volitelné, k ozdobení)