Krůtí chili con carne

Paleo verze chili con carne, vydatného a hřejivého jídla z mexické kuchyně. Vychutnejte si misku krůtího masa, rajčatové omáčky a zeleniny ochucenou výrazným kořením!

Postup

  1. Ve velké pánvi umístěné na středně vysoké teplotě rozpusťte trochu tuku na vaření a cibuli, papriku a mrkev a vařte, dokud cibule nezezlátne (asi 5 minut).
  2. Přidejte česnek, chilli, kmín, chilli vločky a oregano. Dobře promíchejte a minutu povařte.
  3. Přidejte nakrájená rajčata, rajčatový protlak, kuřecí vývar, vařené krůtí maso a dochuťte solí a pepřem. Všechno rozmíchejte.
  4. Přiveďte chili k varu, poté snižte teplotu na nízkou a nechte ho odkryté vařit po dobu 30 až 45 minut.
  5. Podáváme teplé, posypané čerstvě nakrájenou jarní cibulkou.

Ingredience

  • 3 až 4 šálky trhaného vařeného krůtího masa
  • 2 šálky mrkve, nakrájené na kostičky
  • 2 šálky cibule, nasekané
  • 2 papriky, nasekané
  • 2 šálky nakrájených rajčat
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 stroužky česneku
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • mleté chilli dle chuti
  • 1 polévková lžíce mletého kmínu (či římského kmínu)
  • 1 polévková lžíce chilli vloček
  • 1 lžička sušeného oregána
  • tuk na vaření
  • Mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Jarní cibulka, nakrájená na kolečka (volitelné, k ozdobení)
usercartmagnifiercross