Dvakrát pečené sladké brambory s kešu krémem

Sladké brambory - batáty - jsou plné živin, včetně vitamínu A, C a draslíku. Jsou také neobyčejně chutné, především když je upečete a ozdobíte krémem z kešu oříšků.

Postup

  1. Kešu si alespoň hodinu necháme namáčet ve vodě
  2. Předehřejte si troubu na 180 stupňů C. Batáty propíchejte vidličkou a dejte na plech. Pečte 50 minut nebo do měkka. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
  3. Namočené kešu přeceďte a vložte do mixéru. Mixujte, dokud nebudou jemně mleté. Přidejte mandlové mléko, vanilku, med, skořici a muškátový oříšek a zpracujte do krémova.
  4. Jakmile jsou brambory dostatečně chladné na to, aby se s nimi dalo manipulovat, rozkrojte je uprostřed, opatrně vydlabejte a střed vložte do mixéru. Na vnitřní straně slupky nechte tenkou vrstvu sladkých brambor, aby si udržela tvar. Smíchejte sladkou bramborovou náplň s kešu směsí, dokud se úplně nespojí. Dochuťte solí a pepřem.
  5. Opatrně přendejte náplň zpět do bramborových slupek a pečte dalších 15 minut. Brambory vyjměte z trouby a posypejte čerstvým tymiánem.

Ingredience

  • 2 velké sladké brambory
  • 1/2 šálku kešu ořechů
  • 1/4 šálku mandlového mléka
  • 1/2 lžičky vanilky
  • 2 lžičky medu
  • 1 lžička skořice
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • čerstvý tymián na ozdobu
usercartmagnifiercross