Frittata s rajčaty a bazalkou

Zapečená frittata je ideální jako slavnostní snídaně, obstojí ale také jako večeře. Kombinace vajec a zeleniny je nejen chutná, ale také plná bílkovin.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180C.
  2. Vejce a hořčici rozšleháme v misce a dochutíme.
  3. Na středním ohni ohřejte tuk na pánvi, kterou budete moct dát i do trouby. Opečte slaninu a cibuli, dokud není cibule zlatavá (asi 5 až 6 minut).
  4. Přidejte špenát a vařte další minutu nebo dvě, nebo dokud špenát nezavadne.
  5. Nalijte vaječnou směs do pánve. Vařte, dokud vejce trochu neztuhnou a poté navrch položte rajčata.
  6. Jakmile je frittata pevná kolem okrajů, ale stále tekutá ve středu, přeneste pánev do trouby a pečte 30 minut, nebo dokud frittata nezíská pěknou zlatou barvu.
  7. Navrch posypeme lístky bazalky a podáváme.

Ingredience

  • 10 velkých vajec
  • 5 plátků slaniny nakrájených na malé kousky
  • 1 velká červená cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 4 hrsti baby špenátu
  • 2 rajčata, nakrájená na tenké plátky
  • 3 lžičky hořčice
  • Listy čerstvé bazalky podle chuti (na ozdobu)
  • 1 polévková lžíce ghí nebo přepuštěného másla
  • Mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
usercartmagnifiercross