Cuketové paleo „bramboráky“

Protože klasické žluté brambory většina vyznavačů paleo stravování do svého jídelníčku nezařazuje, musíme si při náhodné chuti na bramboráky pomoct jinak. Jak? Cuketou! Sežeňte si spoustu cukety, kokosovou mouku a pár dalších surovin a vrhněte se na přípravu těchto voňavých "bramboráků" cukeťáků.

Postup

  1. Nastrouhanou cuketu vložte do cedníku a posypejte solí. Promíchejte a nechte cuketu 10 minut odkapat.
  2. Přebytečnou vlhkost z cukety vytlačte buď utěrkou, nebo rukama. Přendejte do velké mísy a vmíchejte vejce, pepř, chilli, sodu a kokosovou mouku.
  3. Rozpusťte kokosový olej ve velké pánvi na mírném ohni. Z asi 1/4 šálku cuketové směsi vytvarujte placičky a vložte do pánve. Smažte z každé strany po dobu 4-5 minut, dokud lehce nezhnědnou. Opakujte se zbývající směsí cukety a pokaždé přidejte do pánve více kokosového oleje. Umístěte na drátěný stojan a nechte vychladnout.

Ingredience

  • 4 větší cukety
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce
  • ½ lžičky pepře
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ¼ lžičky chilli
  • ¼ šálku kokosové mouky
  • kokosový olej na smažení
usercartmagnifiercross