Frittata s rajčaty a bazalkou
Zapečená frittata je ideální jako slavnostní snídaně, obstojí ale také jako večeře. Kombinace vajec a zeleniny je nejen chutná, ale také plná bílkovin.
Postup
- Předehřejte troubu na 180C.
- Vejce a hořčici rozšleháme v misce a dochutíme.
- Na středním ohni ohřejte tuk na pánvi, kterou budete moct dát i do trouby. Opečte slaninu a cibuli, dokud není cibule zlatavá (asi 5 až 6 minut).
- Přidejte špenát a vařte další minutu nebo dvě, nebo dokud špenát nezavadne.
- Nalijte vaječnou směs do pánve. Vařte, dokud vejce trochu neztuhnou a poté navrch položte rajčata.
- Jakmile je frittata pevná kolem okrajů, ale stále tekutá ve středu, přeneste pánev do trouby a pečte 30 minut, nebo dokud frittata nezíská pěknou zlatou barvu.
- Navrch posypeme lístky bazalky a podáváme.
Ingredience
- 10 velkých vajec
- 5 plátků slaniny nakrájených na malé kousky
- 1 velká červená cibule, nakrájená na tenké plátky
- 4 hrsti baby špenátu
- 2 rajčata, nakrájená na tenké plátky
- 3 lžičky hořčice
- Listy čerstvé bazalky podle chuti (na ozdobu)
- 1 polévková lžíce ghí nebo přepuštěného másla
- Mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti