Omeleta po asijsku s krevetami a brokolicí
Shledáte, že omelety na různý způsob jsou jídlem, které se v menu paleo diety objevuje často. Pokud máte rádi mořské plody, přidejte do omelety krevety. Barvu a vitamíny dodá omeletě brokolice a chilli paprička. Zakápnout můžete ústřicovou omáčkou, abyste omeletě dodali asijský říz.
Postup
- Rozšlehejte vejce a citronovou šťávu dohromady a odložte stranou.
- Na pánvi zahřejte 1 polévkovou lžíci oleje. Přidejte brokolici a restujte 2 minuty. Přidejte krevety, chilli a česnek a restujte, dokud nebude brokolice hotová. Vyklopte vše na talíř a otřete pánev.
- Na pánvi zahřejte další kapku oleje. Nalijte polovinu vaječné směsi a krouživým pohybem vytvořte tenkou omeletu. Překlopte, abyste upekli i druhou stranu, poté ji přendejte na servírovací talíř a udržujte ji v teple. Rychle připravte další omeletu. Do každé přidejte polovinu krevetové směsi, stočte a podávejte pokapané trochou ústřicové omáčky, pokud chcete.
Ingredience
- 4 vejce
- šťáva z ½ citronu
- slunečnicový olej
- velká hrstka malých růžiček z brokolice
- 200 g velkých vařených krevet
- 1 červená chilli paprička, nasekaná
- 1 velký stroužek česneku, nasekaný
- ústřicová omáčka k podávání (volitelně)