Krémová polévka z cukety a hub
Polévka se hodí jako předkrm nebo jako lehká svačina i večeře. Krémové polévky si vychutnáte i v rámci paleo - třeba tuto z cukety a hub.
Postup
- Cibuli nasekejte, česnek rozmačkejte.
- Ghee rozpusťte ve velkém kastrolu umístěném na středním ohni a asi 5 minut vařte cibuli a česnek do měkka.
- Přidejte pokrájené houby, tymián a bobkový list a vařte dalších 5 minut.
- Poté přidejte pokrájenou cuketu a vařte, dokud neuvolní šťávu (asi 10-15 minut).
- Přidejte vývar a přiveďte k varu; poté snižte teplotu a vařte 5 minut.
- Odstraňte tymiánové větvičky (pokud jste je použili) a bobkový list z polévky.
- Přidejte kokosové mléko a za častého míchání nechte polévku vařit dalších 5 minut.
- Polévku promixujte ponorným mixérem (nebo v dávkách běžným mixérem) do hladka.
- Podávejte teplé.
Ingredience
- 500 g čerstvých hub
- Jedna velká cuketa
- Jedna střední cibule
- Dva stroužky česneku
- Několik snítek čerstvého tymiánu nebo jednu lžíci sušeného tymiánu
- Dva bobkové listy
- 3 šálky kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 1 šálek kokosového mléka
- 1 polévková lžíce. ghí
- Mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř