Krémová polévka z cukety a hub

Polévka se hodí jako předkrm nebo jako lehká svačina i večeře. Krémové polévky si vychutnáte i v rámci paleo - třeba tuto z cukety a hub.

Postup

  1. Cibuli nasekejte, česnek rozmačkejte.
  2. Ghee rozpusťte ve velkém kastrolu umístěném na středním ohni a asi 5 minut vařte cibuli a česnek do měkka.
  3. Přidejte pokrájené houby, tymián a bobkový list a vařte dalších 5 minut.
  4. Poté přidejte pokrájenou cuketu a vařte, dokud neuvolní šťávu (asi 10-15 minut).
  5. Přidejte vývar a přiveďte k varu; poté snižte teplotu a vařte 5 minut.
  6. Odstraňte tymiánové větvičky (pokud jste je použili) a bobkový list z polévky.
  7. Přidejte kokosové mléko a za častého míchání nechte polévku vařit dalších 5 minut.
  8. Polévku promixujte ponorným mixérem (nebo v dávkách běžným mixérem) do hladka.
  9. Podávejte teplé.

Ingredience

  • 500 g čerstvých hub
  • Jedna velká cuketa
  • Jedna střední cibule
  • Dva stroužky česneku
  • Několik snítek čerstvého tymiánu nebo jednu lžíci sušeného tymiánu
  • Dva bobkové listy
  • 3 šálky kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 1 šálek kokosového mléka
  • 1 polévková lžíce. ghí
  • Mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
usercartmagnifiercross