Paleo barbeque omáčka
Velkou součástí paleo diety je maso a k němu patří dochucovadla a omáčky. Jednou z nejpopulárnějších je barbeque omáčka, která je neodmyslitelně spjata s grilování na jihu USA. Připravte si paleo verzi této pochoutky a užijte si ji ke grilovanému nebo pomalu pečenému trhanému masu.
Postup
- Cibuli nakrájejte najemno.
- Na velké pánvi s trochou tuku osmahněte cibuli - asi 4 minuty.
- Přidejte prolisovaný česnek a vařte další minutu.
- Přidejte všechny ostatní přísady a duste 30 minut.
- Ochutnejte omáčku a dolaďte ji uzenou paprikou, octem nebo pálivou omáčkou na požadovanou chuť.
- Nechte vychladnout a uložte do chladničky.
Ingredience
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 větší plechovka rajčatového protlaku
- 1/2 šálku jablečného octa
- 1/2 šálku vody
- 1/4 šálku domácího kečupu
- 3 lžíce hořčice
- 1 polévková lžíce worcesterské omáčky
- 1 špetka mletého hřebíčku
- 1 špetka skořice
- Uzená paprika podle chuti
- Chili omáčka (volitelné)