Paleo dýňová buchta

Protože drtivá většina kupovaného pečiva není pro paleo dietu vhodná, budete si zákusek k odpolední kávě muset upéct sami. Tato paleo dýňový buchta chutná jako vláčný perník a je nadupaná zdraví prospěšnými živinami. Nikdo by nečekal, že je v ní navíc skrytá zelenina!

Postup

  1. Pokud nemáte, připravte si dýňové pyré. Dýni rozkrojte, upečte v troubě, rozmixujte a nechte vychladnout.
  2. Předehřejte si troubu na 180 stupňů C. Formu na chlebík vyložte papírem nebo vymažte.
  3. Do velké mísy přidejte mandlové máslo, vejce, dýňové pyré, med, rozpuštěný kokosový olej a jablečný ocet. Pomocí tyčového mixéru dobře promíchejte.
  4. Přidejte kokosovou mouku, skořici, jedlou sodu, muškátový oříšek a hřebíček. Směs promíchejte a nalijte do formy.
  5. Pečte po dobu 45-55 minut, dokud párátko vložené do středu nevyjde čisté a chlebík není pevný. Umístěte chléb na chladicí rošt a před krájením ho nechte asi 15 minut mírně vychladnout.

Ingredience

  • 1 šálek mandlového másla
  • 3 vejce
  • 1/2 šálku dýňového pyré (rozmixovaná pečená dýně)
  • 1/4 šálku medu
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1/2 lžičky jablečného octa
  • 1 polévková lžíce kokosové mouky
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
usercartmagnifiercross